Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Anul 2021 a fost perioada în care românii au făcut schimbări profesionale majore, aplicând în număr record pentru locuri de muncă.

Cei mai mulţi candidaţi dornici de o schimbare în carieră provin din Bucureşti, Capitala atrăgând peste un sfert din aplicări.

Un raport eJobs.ro arată că românii au depus peste 12,6 milioane de aplicări anul trecut, cel mai mare număr de candidaturi din ultimul deceniu.

Una dintre principalele priorităţi ale candidaţilor în 2021 a fost găsirea unui loc de muncă sau schimbarea celui curent.

Conform eJobs.ro, numărul candidaturilor depuse este cu 34% mai mare ca în 2019 şi cu 5% mai mare ca în 2020.

Aproape 365.000 de joburi noi au fost scoase la bătaie în 2021, cu doar 5% mai puţine ca în 2019 şi, totodată, cu 22% mai multe ca în 2020

Dacă în 2020 am văzut candidaţi nevoiţi să facă schimbări profesionale ca urmare a disponibilizărilor şi a transformărilor impuse de pandemie, în 2021 s-a resimţit puternic faptul că schimbarea jobului a redevenit o alegere şi a încetat să mai fie o constrângere, ca în anul anterior. Am văzut candidaţi mai curajoşi ca oricând, iar asta s-a reflectat în cifre record la nivel de aplicări: 12,6 milioane, cele mai multe din ultimii zece ani”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Optimism: anul 2022 va fi un an în care piaţa muncii se va stabiliza

Conform declaraţiilor oferite de Bogdan Badea, anul 2022 va fi unul benefic în ceea ce priveşte piaţa locurilor de muncă.

În România, va exita o luptă acerbă pentru talente. În plus, companiile care vor investi în continuare în brandul de angajator şi vor şti să-l folosească în favoarea lor vor reuşi să iasă câştigătoare din lupta pentru cele mai bune talente.

Totodată, candidaţii vor fi mai selectivi în faţa ofertelor de muncă şi vor îmbrăţişa schimbarea doar dacă oportunitatea profesională le va bifa toate criteriile dorite”, mai spune Bogdan Badea.

Articolul precedentPresa poate informa, dezinforma sau alege să nu vorbească despre un subiect
Articolul următorRafila: „Persoanele care pot să ia Favipiravir în ambulatoriu pot să ia numai după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time