Sectorul 5 a început deszăpezirea. Primarul a fost prezent pe teren

„În acest moment avem disponibile 64 de utilaje care vor acționa permanent, iar în depozitele operatorului Salubrizare Sector 5 există peste 10.000 de tone de sare.”, a spus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Întrucât vremea rea din Capitală a început azi-noapte, întocmai cum anunțau previziuni meteorologice de acum două zile, în Sectorul 5 a început deszăpezirea. De altfel, această acțiune de deszăpezire era anunțată de primarul Sectorului 5 încă de sâmbătă, când, dintr-un comunicat aflam că în sector urmează să fie puse la dispoziție 21 de sărărițe cu pluguri, 17 utilaje cu pluguri, însă și 9 utilaje de încărcat și transportat zăpada de pe străzi. Mai mult decât atât, anunța respectivul comunicat, Salubrizare SA punea la dispoziție 5.000 de tone de material antiderapant.

Acțiune de deszăpezire de amploare, în Sectorul 5

Cum prognoza estetimată s-a adeverit, în cursul nopții trecute, acțiunea de deszăpezire a fost pusă în practică, coordonată îndeaproape de primarul Cristian Popescu Piedone care s-a aflat pe teren, cu scopul de a verifica personal bunul mers al lucrurilor.

„Am fost prezent în această noapte alături de echipele care acționează pe raza sectorului pentru deszăpezire. Poliția Locală Sector 5 este, de asemenea, prezentă la aceste acțiuni și se va asigura că traficul se desfășoară în condiții cât mai bune.”, a spus primarul pe pagina sa de Facebook, ulterior acțiunii.

Între timp, anunță edilul, atât numărul de utilaje folosite pentru deszăpezire, cât și cantitatea de material antiderapand s-a mărit față de estimarea inițială, pentru a se asigura că acțiunea va fi un succes.

„În acest moment avem disponibile 64 de utilaje care vor acționa permanent, iar în depozitele operatorului Salubrizare Sector 5 există peste 10.000 de tone de sare.”, a spus Piedone.

Sectorul 5, pregătit de vremea rea cu utilaje de deszăpezire

Cod roșu de deszăpezire în Sectorul 5

„Am înțeles că trei zile va ninge încontinuu, vom continua deszăpezirea. Toată lumea va fi în teritoriu.”, le-a spus primarul Cristian Popescu Piedone lucrătorilor, în cursul nopții trecute.

Așa cum a spus chiar primarul în mesajul său lansat pe platforma de socializare, deszăpezirea avea să fie făcută peste tot, inclusiv pe străduțe, acolo unde, de obicei se uită să se intervină.

„Am anunțat toți directorii responsabili de deszăpezire, dar și viceprimarii, că din 90 în 90 de minute vom avea comandament de iarnă la Primăria Sectorului 5. Mă voi asigura personal că străzile de pe raza sectorului sunt deszăpezite, inclusiv cele secundare, dintre blocuri.”, a completat edilul.

Întregistrarea video a deszăpezirii din Sectorul 5 poate fi văzută integral aici.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMarinarii răpiți anul trecut în Golful Guineei au fost eliberați
Articolul următorJandarmii din Constanța, la raport. Amenzi cu valoare totală de 27.000 lei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.