Sectorul 5, pregătit de vremea rea cu utilaje de deszăpezire

Echipele DGASPC Sector 5 vor continua și de această dată acțiunile pentru depistarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în centrele sociale din sector

Întrucât, în următoarea perioadă de timp, prognoza meteo anunță lapoviță și ninsoare în Capitală, administrația din Sectorul 5 a declarat că este pregătită pentru a face față situației, punând la dispoziție servicii de deszăpezire în sector.

Astfel, conform unui comunicat de presă trimis redacției, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță că se vor pune la dispoziție, în următoarea perioadă 21 de sărărițe cu pluguri, 17 utilaje cu pluguri, însă și 9 utilaje de încărcat și transportat zăpada de pe străzile din sector.

În acest moment, utilajele pentru deszăpezire in Sectorul 5 se află în așteptare, în șase puncte stabilite, de pe suprafața sectorului, după cum urmează: Piața Constituței, Piața Ferentari – la intersecția cu Bulevardul Pieptănari, Șoseaua Alexandriei – la intersecția cu Măgurele, Strada Mihail Sebastian – la intersecția cu Calea 13 Septembrie și Strada Antiaeriană – intersecția cu Calea 13 Septembrie.

În plus, potrivit comunicatului, Societatea Salubrizare SA va pune la dispoziție 5.000 de tone de material antiderapant. Deszăpezirea din Sectorul 5 va fi îndeplinită de 50 de operatori ce se vor afla în această noapte pe teren pentru a asigura calitatea serviciului oferit. Alți 10 operatori vor coordona misiunea celor 50, menționați anterior.

DGASPC din Sectorul 5 se va ocupa de oamenii fără adăpost

Piedone: „Nu îi putem lăsa pe oameni în frig!”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță, de asemenea, că echipele DGASPC Sector 5 vor avea misiunea, și în această seară, să caute persoanele fără adăpost, pentru a le aduce în centrele sociale.

Prima acțiune de depistare și cazare a oamenilor fără adăpost ai Sectorului 5 s-a desfășurat în data de 29 noiembrie 2020. La vremea respectivă, edilul declara: „Nu îi putem lăsa pe oameni în frig! Acțiunea a început sâmbătă seară, dar va continua și astăzi și în zilele următoare, pentru că temperaturile vor fi și mai scăzute, iar luni vom avea și precipitații sub formă de ninsoare în Capitală! Sunt încă multe persoane fără adăpost care refuză să meargă în centrele sociale, din diverse motive. Voi merge personal pe străzi pentru a încerca să îi conving să accepte ajutorul polițiștilor și al angajaților DGASPC! Am mers în centrele sociale din Sectorul 5 pentru a vedea cu ochii mei care sunt condițiile în care persoanele fără adăpost sunt cazate. Toți cei care vin aici primesc trei mese calde pe zi, își pot face un duș cald și au un loc călduros unde pot să doarmă!”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentKelemen Hunor insistă: „Să deschidem școlile”
Articolul următorSelena Costea, inspectorul școlar general care confundă numerologia cu materia școlară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.