Kelemen Hunor insistă: „Să deschidem școlile”

„După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile”, a spus vicepremierul

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că ar fi avut discuții despre redeschiderea școlilor cu vicepremierul Dan Barna, cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, cât și cu premierul Florin Cîțu, Cu toate că nu se menționează în declarație vreo soluție bătută în cuie care să certifice rezolvarea situației de față, Kelemen Hunor menționează că, de încercat, se încearcă, pentru că de vrut, se vrea.

Kelemen Hunor vine cu soluții

„După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli.”, a spus Kelemen Hunie.

De asemenea, acesta aduce în discuție redeschiderea parțială a școlilor, acolo unde rata de infectare nu depășește cote alarmante, ca soluție alternativă celei naționale.

„Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală”, a spus vicepremierul Kelemen Hunor.

Citește și: Kelemen susține redeschiderea școlilor într-un mediu controlat

#News

Articolul precedentClujul lui Emil Boc: capitala României de dincolo de Carpați
Articolul următorSectorul 5, pregătit de vremea rea cu utilaje de deszăpezire
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.