Selena Costea, inspectorul școlar general care confundă numerologia cu materia școlară

În data de 7 ianuarie 2021, cadrele didactice din Galați primeau o înștiințare în care li se dădeau detalii despre un nou proiect aprobat de inspectorul general școlar, Selena Costea, „Numerologia o 9 legătură dascăl – elev”

Inspectorul general școlar din Galați, Selena Costea, susține că cea mai bună metodă de a îmbunătăți relația dintre profesori și elevi este numerologia, pseudo-știință asociată, de cele mai multe ori, cu paranormalul, fără un fundament declarat sau oficial, practicată de mulți adepți în scop… recreativ.

Numerologia, la mare căutare în Inspectoratul Școlar Județean din Galați

În data de 7 ianuarie 2021, cadrele didactice din Galați primeau o înștiințare în care li se dădeau detalii despre un nou proiect aprobat de inspectorul general școlar, Selena Costea. Proiectul „Numerologia o 9 legătură dascăl – elev” avea să ridice multe sprâncene, la scurt timp după trimiterea scrisorii de informare, atât printre cadrele didactice din Galați, cât și în rândul internauților care nu s-au sfiit să o ironizeze mai fin… sau mai puțin fin pe proaspăta ocupantă a celei mai înalte funcții din Inspectoratul gălățean.

„Asociaţia Numerologilor din România, prin adresa înregistrată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi cu nr. 81/05.01.2021, anunţă lansarea proiectului Numerologia o 9 legătură dascăl – elev, adresat exclusiv cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ – educatori, învăţători, profesori. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile şi să aveţi în vedere faptul că prima întâlnire ca avea loc online, pe platforma zoom, vineri, 8 ianuarie 2021”, se arată în adresa transmisă joi, 7 ianuarie, de inspectorul general Selena Costea.

Întrebată de jurnaliștii gălățeni ce relevanță are un astfel de proiect legat de numerologie, în contextul învățământului, Selena Costea a dat dovadă că habar nu are pe ce și-a pus ștampila și semnătura, nefiind capabilă să ofere un răspuns concret întrebărilor legitime primite la conferința de presă, eschivându-se constant într-un festival al bâlbelor și al răspunsurilor ce nu oferă vreo informație concretă. În plus, enervată de punerea la zid, la un moment dat, Costea se ridică și invocă un program încărcat, punând, astfel, capăt conferinței de presă.

„Între instituția numerologilor și școală vedeți vreo legătură?”, întreabă un jurnalist prezent la conferința de presă.

„Am semnat o adresă de informare.”, răspunde Selena Costea, vizibil depășită de situația în care, până la urmă, a intrat singură.

Cine este Selena Costea, „reformatorul” învățământului în Galați?

Înainte să ocupe funcția de inspector general școlar, Selena Costea a condus școala gimnazială nr. 4, din comuna gălățeană Liești. În plus, soțul acesteia, liberal gălățean convins și fost consilier local în municipiu, este adesea asociat cu numele lui George Scarlat, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, din partea PNL.

La scurt timp după demisia fostului Inspector General Școlar, Onuț Atanasiu, în luna decembrie a anului trecut, Selena Costea îi prelua acestuia funcția. Onuț Atanasiu a candidat la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, în Galați, pe un loc eligibil care, în urma rezultatelor, i-a oferit dreptul de a ocupa un loc în Camera Deputaților. Acesta a fost inclusiv consilier local în Municipiul Galați.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSectorul 5, pregătit de vremea rea cu utilaje de deszăpezire
Articolul următorConturi golite, fraudă și site-uri fantomă: cum să eviți tranzacțiile suspecte
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.