Sursă Foto: Mediafax
Sursă Foto: Mediafax

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul Uniunii Salvați România (USR) Dacian Cioloș „salută” declarația lui Florin Cîțu din vară, în care spunea că țara noastră va adera în acest an la Spațiul Schengen. „A avut perfectă dreptate, numai că nu era vorba despre România. Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte”, a precizat liderul USR.

Mai mult, Cioloș a criticat dur și pe șeful statului, acuzâdu-l că lucrează cot la cot cu PSD pentru „distrugerea justiției”. De asemenea, acesta este și motivul pentru care România nu a intrat încă în Schengen, susține liderul USR.

Dacian Cioloș: „Mi-ar fi ruşine, astăzi, să fiu în acelaşi guvern cu unii dintre aceşti oameni”

În continuarea mesajului său, Cioloș a precizat că țara noastră nu a reușit să convingă statele membre ale Uniunii Europene că lupta împotriva corupției este serioasă. Totodată, el a mai precizat că în 2016, cât a fost premier s-au făcut câţiva paşi care dădeau din nou „o perspectivă tangibilă de aderare la Schengen.”

Cu toate acestea, el susține că următoarele guverne au „distrus” totul prin modul în care au încercat să acapareze justiția din România.

„Totul a fost distrus de Dragnea, de Tăriceanu şi de Grindeanu cu Ordonanţa 13 şi tot ce a urmat. Asta, după ce Ponta şi Antonescu au făcut acelaşi lucru în 2013, cu modificările la Codul Penal. Mi-ar fi ruşine, astăzi, să fiu în acelaşi guvern cu unii dintre aceşti oameni”, a mai scris Cioloş. 

Mai mult, liderul USR susține că în afară de „declarații goale” și „victimizări puerile”, autoritățile nu sunt preocupate de aderarea țării la Spațiul Schengen.

„O mare de linişte se aşterne peste ţară şi compensăm statutul inferior cauzat de comportamentul unor politicieni iresponsabili cu victimizări şi cu poveşti frumoase. De fapt, o mare de ruşine ar trebui să se aştearnă peste politica noastră, care nu vede dincolo de malul Dâmboviţei”, a mai scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Uniunea Europeană a dat undă verde Croației pentru a intra în Spațiul Schenghen. În afară de Croaţia, celelalte state membre UE care nu fac parte din Schengen sunt Bulgaria, România, Cipru şi Irlanda.

Dacian Cioloș, despre noua șefă a Comisiei Juridice din Parlament: „Avocata interlopilor”

Articolul precedentAvocatul Poporului deplânge soarta bugetarilor români
Articolul următorPas cu pas, Sectorul 5 pășește în secolul 21
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.