Renate Weber (captură video)

Renate Weber, Avocatul Poporului, e de părere că România are nevoie urgentă de o reformă administrativă. Ea a precizat că mulți bugetari sunt puși în poziții inadecvate.

„Sunt aceste unităţi administrativ teritoriale unde am trei care se ocupă de măsurarea terenului, doi care fac… şi niciun asistent social eventual. Sau pun tot pe secretara primăriei sau pe bibliotecară să facă şi activitate de asistent social”, a declarat Renate Weber, vineri, într-o conferinţă de presă.

Renate Weber susține că e nevoie de o reformă în administrația locală

De asemenea, Avocatul Poporului a menționat că cei de la birourile teritoriale își doresc ca primarii să primească mai multe recomandări cu privire la modul de organizare a administrației locale.

„Eu cred într- adevăr că o reformă administrativă amplă în România s-ar impune, poate şi pe împărţirea teritorială, administrativă a ţării, dar nu intru acum aici în astfel de discuţii. Dar o reformă administrativă în sensul de reformă a resurselor umane din administraţie, categoric se impune”, a precizat Renate Weber.

Într-o emisiune la TV, Avocatul Poporului a vorbit despre obligativitatea certificatului verde la job. Ea a precizat că suspendarea contractului de muncă este problematică din punct de vedere al Constituției și Codului Muncii. „Văd că o dată se impune ca acest certificat COVID să fie prezentat la toată lumea ca să acceadă la locul de muncă, deci îmi imaginez că activitatea de telemuncă s-ar putea desfășura fără nicio problemă”, a precizat Avocatul Poporului.

De asemenea, ea mai precizat că orice lege trebuie să treacă printr-un control „de constituționalitate”, înainte de a fi promulgată. „Eu cred că lumea ar trebui să privească într-un mod senin ideea că orice lege, mai ales acestea dintr-o categorie atât de vizibilă, este firesc să treacă printr-un control de constituționalitate”, a mai spus Renate Weber, relatează Antena3.

Reamintim că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Victor Ciorbea a ocupat funcția de Avocat al Poporului din 2014 până în 2019.

Renate Weber susține că ar fi fost revocată pentru că i-ar fi împiedicat pe guvernanți să dea spitalelor private bani publici

Articolul precedentDirectorul Hidroelectrica: ”Riscăm să ajungem în scenariul apocaliptic în care trebuie să stingem lumina”
Articolul următorAvocatul Poporului deplânge soarta bugetarilor români
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.