Bradul „anti-Covid” a adus o amendă usturătoare din partea Gărzii Naționale de Mediu

Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale au fost amendați cu 90.000 de lei

Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, precum și responsabilul cu transportul deșeurilor medicale au primit o amendă usturătoare, în valoare de 90.000 de lei, pentru că au construit un brad de Crăciun din dozele folosite la vaccinare.  De asemenea, compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării acestora.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej, potrivit unei postări făcute pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

Sesizarea pare să fie făcută de Rodica Boancă, senator AUR, potrivit comentariului de apreciere făcut la adresa GNM.

Captură foto Garda Națională de Mediu

Reamintim că Palatul Copiilor este una dintre locațiile în care din octombrie au avut loc maratoanele de vaccinare, o amplă acțiune de vaccinare în șase centre, ce s-a făcut prin intermediul a 49 de fluxuri, cele mai multe, 15, fiind chiar la Palatul Copiilor, urmat de Biblioteca Națională, cu 10 fluxuri de vaccinare.

Reprezentanții RO Vaccinare consideră că bradul inedit, format din 19.000 de doze de vaccin, este un brad altfel, „pro sănătate și pro viață”, mai mult, că meritul pentru construcția acestia aparține „personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție”, se aratăîntr-o postare făcută pe Facebook. „Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Mai mult, „bradul” de la Palatul Copiilor este vedetă și în presa din Germania, pe contul de Instagram al cotidianului Tagesschau având aproape 150.000 de aprecieri.

România se vaccinează! Aproape 130.000 de români, vaccinați în 24 de ore

Articolul precedentExplozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj
Articolul următorPrimăria Mioveni a plantat 5.200 de arbori, arbuști și flori