Foto: Curier.ro
Foto: Curier.ro

5.200 de arbori și arbuști au fost plantați în Mioveni, alături de mai mulți butași de trandafir.

Campania verde a fost organizată și susținută atât de autoritățile din orașul din județul Argeș, cât și de Asociația Viitor Plus. Acestora s-au alăturat reprezentanții Dacia.

Acțiunea de plantare a fost desfășurată în cursul zilei de 4 decembrie 2021.

Campania s-a desfășurat și cu ajutorul voluntarilor din Mioveni

200 de arbori, 2.000 de arbuști și 3.000 de butași de trandafiri au fost plantați în zona Sălii Sporturilor Mioveni. De asemenea, acțiunea s-a extins și pe Bulevardul Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor, arată Curier.ro.

Speciile de stejar, frasin, lemn câinesc și mesteacăn au fost alese pentru a proteja orașul. Protecția vine în contextul schimbărilor climatice și al poluării crescute a aerului.

În plus, florile au rolul de a înfrumuseța spatiile publice și de a aduce bună dispoziție locuitorilor orașului.

România are nevoie de păduri și de o mai bună educație ecologică

Plantarea acestor arbori, arbuști și flori va contribui la îmbunătățirea calității aerului. Va crește biodiversitatea în comunitate. În plus, ne bucură că am avut și susținerea unor voluntari de la Automobile Dacia. Aceștia ne arată că, prin implicarea fiecăruia dintre noi, lucrurile se pot schimba în bine”, spune Teia Ciulacu, președintele asociației Viitor Plus.

În acalași timp, acțiunea marchează și debutul parteneriatului producatorul auto și programul de împădurire ”Adoptă un copac” al asociației Viitor Plus.

Prin acest program se are în vedere creșterea suprafeței împădurite din România și o mai bună educație despre mediu.

Articolul precedentBradul „anti-Covid” a adus o amendă usturătoare din partea Gărzii Naționale de Mediu
Articolul următorNoua Zeelandă interzice fumatul: vânzarea sau furnizarea de produse din tutun sunt considerate infracțiuni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time