sursă foto: DNA

Un inspector care își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța a preferat să își recunoască fapta de corupție și să încheie un acord cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost arestat pentru luare de mită.

Cel în cauză, Ionuț Adrian Fotin, a fost reținut pentru 24 de ore pe 3 noiembrie, apoi arestat preventiv, iar astăzi procurorii anticorupție au făcut public că s-a încheiat cu acesta un acord de recunoaștere a vinovăției.

Din ce transmite DNA, inspectorul a primit bani unui administrator în timpul unui control pe care îl derula, iar mai apoi a fost de acord ca acesta să îi mai achite dublul primei sume.

Potrivit acordului care trebuie parafat de instanță, inspectorul a primit ca pedeapsă doi ani și zece luni închisoare cu suspendare și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei.

În prezența avocatului, inculpatul Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia”, se mai arată în comunicatul DNA.

Articolul precedentPandemia de COVID-19 a alimentat antisemitismul în Europa
Articolul următorDacian Cioloș: „Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR”