Dacian Cioloș (captură video)

Liderul Uniunii Salvați România (USR), Dacian Cioloș, a criticat dur votul pe care social-democrații și liberalii l-au dat în Senat pentru proiectul de lege care ar da 46 de hectare la Romexpo către Camera de Comerț și Industrie. El e de părere că acesta este „primul tun” dat de viitoarea „alianță toxică” PNL-PSD-UDMR.

„Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea”, a scris Dacian Cioloș  pe pagina sa de Facebook.  

46 de hectare urmează să fie trecute în proprietatea privată a CCIR

Mai mult, Dacian Cioloș a amintit că partidul pe care îl conduce a atras atenția asupra „megatunului Romexpo”. El e de părere că pe cele 46 de hectare de teren urmează să se desfășoare un proiect imobiliar gigantic.

Senatul a votat miercuri, 10 noiembrie, proiectul legii prin care statul cedează gratuit 46 de hectare de teren către Camera de Comerț și Industrie (CCIR). Rezultatul votului a fost de 81 „pentru”, 38 „contra” și două abțineri. Comisia economică a dat raport favorabil proiectului, cu voturile Partidului Social Democrat (PSD) și Partidului Național Liberal (PNL). Proiectul va merge la Camera Deputaților înainte de promulgare.

La Romexpo urmează să fie construit un complex uriaș cu 14 turnuri, ajungând până la 42 de etaje. Parlamentul a votat în septembrie 2020 proiectul de lege, în urma unei înțelegeri PSD-PNL-PMP. Partidul USR a atacat la Curtea Constituțională proiectul, dar CCR a decis că acesta e constituțional.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț, investiția estimată se ridică la aproape 3 miliarde de euro, proiectul urmând să fie realizat etapizat. Proiectul imobiliar este dezvoltat cu grupul Iulius, iar în acest moment terenul aparține statului și e concesionat Camerei de Comerț.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că Senatul nu are ședinte de plen miercurea. „Celelalte proiecte de azi nu erau urgențe, singura urgență pentru PSD și PNL a fost proiectul Romexpo. Aici e vorba de cum avem grijă de activele statului, nu ne putem bate joc de ele”, a precizat președintele Senatului.

Amenzi de 24.000 de lei în cazul vaccinării eronate de la RomExpo

Articolul precedentPrins cu mită și arestat, un inspector Antifraudă a căzut la o înțelegere cu procurorii
Articolul următorEXCLUSIV. Pericol la Spitalul Colțea. Rețeaua de oxigen, „lăsată în aer”. Medicii cer demiterea celei care a blocat achizițiile publice. Documente
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.