Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a reușit să-și schimbe discursul politic în mai puțin de o lună. Dacă la Congresul PNL din toamnă, Cîțu a susținut că nu va face niciodată o alianță cu social-democrații, liderul liberalilor a uitat ce a promis și a decis să se prindă  în „horă” alături de Ciolacu pentru formarea unei majorități politice.

Întrebat de jurnaliști ce mesaj transmite românilor care au avut încredere în PNL că nu vor accepta o alianță cu pesediștii, premierul interimar a declarat că nici una dintre măsurile propuse nu „va dispărea într-o viitoare guvernare cu PSD. Mai mult, el e de părere că foștii parteneri sunt vinovați pentru situația actuală. „Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate, foștii parteneri au dat mâna cu PSD, n-au mai vrut să dea mâna cu noi, și suntem astăzi aici, când trebuie să facem o guvernare pentru români”, a spus Florin Cîțu, relatează g4media.ro.

Florin Cîțu: „Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este”

Liderul PNL a mai precizat că viitorul guvern va continua să lupte pentru „proprietatea privată” și „românii care își asumă riscuri și muncesc în România”. „Pentru asta suntem acolo. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este. În acest moment, asta este soluția pentru România”, a mai spus Cîțu, relatează Agerpres. Totodată, premierul interimar a dat asigurări românilor că PNL nu va „abdica” de la măsurile și principiile pentru care au fost votați.

Liderul Partidului Social Democrat (PSD) a precizat că în următoarele două zile va anunța dacă va intra într-un guvern alături de Partidul Național Liberal (PNL).

 „Pot să vă spun cu certitudine, că după viitoarele două zile în care intrăm la discuții pe programul de guvernare, pe măsuri imediate, pe termen scurt și mediu, voi spune clar dacă se poate creiona o coaliție”,, a spus Ciolacu la România TV. Mai mult, Marcel Ciolacu e de părere că atâta timp cât există parteneri „cinstiți” și „corecți”, se poate vorbi de o guvernare comună cu liberalii.

Dacian Cioloș, președintele USR, a precizat că partidul pe care îl conduce se pregătește să intre în opoziție, după ce liberalii au renunțat la orice fel negocieri.

Dacian Cioloș: „Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR”

Articolul precedentDosarul Revoluției, întors definitiv la Parchetul Militar
Articolul următorGrindeanu, după negocierile pe economie cu PNL: „Vrei yacht? Plătești în plus”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.