USR are un amendament pentru certificatul verde: să fie pentru toată lumea

În actuala formă a proiectului de lege de introducere a certificatului verde (vaccinare, test negativ, trecere prin boală) sunt vizate cadrele medicale, didactice, precum și personalul ISU și cel al Inspectoratului Aviației al MAI

USR va depune un amendament pentru implementarea certificatului verde, fără discriminare, pentru toți angajații, inclusiv cei din mediul privat. Potrivit unui comunicat de presă, introducerea „green-pass”-ului este o măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact.

Din acest motiv, „USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat. Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României”, au transmis reprezentanții USR.

Având în vedere scara largă de aplicare a acestei măsuri, USR va propune o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. „În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului”, se mai arată în comunicat.

Totodată, USR precizează că în cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Senatorii PSD și AUR au votat împotriva implementării certificatului verde la locul de muncă

Proiectul de lege, în forma inițială, a fost respins de senatorii PSD și AUR. Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că acest proiect „nu era unul fezabil”, mai mult, consideră că „cine e răuvoitor” comentează votul din Senat.

„Domnul profesor Cercel a explicat foarte clar: proiectul de lege, aşa cum era făcut, nu era unul fezabil. Nu poţi să îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate. (…) Dacă vrem în continuare să avem 500 de morţi pe zi şi să nu luăm nicio atitudine, dar să scoatem procente electorale din fiecare manifestare, să doarmă cei care îşi doresc acest lucru cu cei 500 de morţi pe zi în gând, dacă au această capacitate”, a susţinut liderul PSD, la România TV.

Totodată, Ciolacu a precizat că proiectului de lege îi vor fi aduse amendamente în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul de lege „nu se putea vota” în actuala formă și susține că testarea pentru depistarea Covid trebuie asigutată de către autorități.

George Simion, atac dur la adresa parlamentarilor ce susțin obligativitatea certificatului verde: „Criminali”

Articolul precedentGrămadă de lemne de foc, pe marginea Bulevardului Magheru din București
Articolul următorDeputat PNL: „Poate că desființăm definitiv funcția de președinte al României”