Sectorul 5, modernizat cu bani de la „Anghel Saligny”

Șapte străzi vor avea rețele de apă și canalizare, precum și asfalt nou, investițiile fiind estimate la peste 11 milioane de euro

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat aprobarea unei hotărâri a Consiliului Local Sector 5, care prevede ca șapte străzi de pe raza administrativă a acestui sector să beneficieze de lucrări de modernizare a infrastructurii actuale prin accesare de fonduri puse la dispoziție de Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Concret, străzile Ghidigeni, Drumul Sânpaul, Intrarea Simleu, str. Teiuș, str. Sântimbreanu, Drumul Cooperativei și str. N.D. Cocea vor fi conectate la rețeaua de apă și canalizare, urmând ca apoi să beneficieze și de lucrări de asfaltare.

Așa cum am promis, folosesc toate mijloacele posibile pentru a reduce decalajul față de celelalte sectoare ale Bucureștiului. Cele 7 străzi din sectorul nostru, prinse în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se vor alinia exigențelor actuale în materie de apă, canalizare și asfalt, astfel încât să nu mai avem drumuri de pământ pe raza Sectorului 5. Avem votul Consiliului Local Sector 5 în acest sens, finanțarea fiind bine-venită.

a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Reprezentanții administrației locale au anunțat, printr-un comunicat de presă, că valoarea totală estimată pentru lucrările de investiții propuse este de 48.007.785lei, fără TVA, din care 10% sunt suportate de la bugetul local, restul de 90% urmând să vină de la bugetul de stat prin PNDL 3, așa cum este cunoscut Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ce reprezintă PNDL 3

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” se adresează autorităţilor locale, prin care vor putea fi implementate asfaltări de drumuri, canalizare şi apă. Bugetul acestui program este de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minimum 6 ani.

Astfel, în cadrul programului pot fi realizate obiective de investiţii noi precum şi intervenţii la construcţiile existente care vizează lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare, pentru următoarele categorii de investiţii:

a) alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei; 

b) sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate;  

c) drumurile publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, precum şi variante ocolitoare ale localităţilor;  

d) poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice;

e) sisteme de distribuţie a gazelor naturale şi a racordului la sistemul de transport al gazelor natural, care au autorizație de construire valabilă.

Primarul Piedone aduce normalitatea în Sectorul 5

Articolul precedentMaia Sandu: “Vino și tu să sădești un copac! Astfel construim o Moldovă verde”
Articolul următorUn nou tip de bullying se răspândește în școlile din România