Sursa foto: Digi24

Pacienții de la Spitalul Mobil de Lețcani sunt transferați la alte spitale din Iași, după ce instalația de căldură a spitalului nu a mai putut face față temperaturilor scăzute din ultimele zile.

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, a declarat că se vor crea mai multe paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale. Mai exact „în saloanele care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a precizat doctorul Vasile Cepoi, relatează Digi24.

Instalația de căldură a spitalului nu face față temperaturilor scăzute

De asemenea, medicul a precizat că instalația de căldură a Spitalului Lețcani nu va putea face față temperaturilor scăzute.

„Având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluţii pentru rezolvarea problemei” a precizat directorul DSP Iași. La Iași, în timpul nopții s-au înregistrat temperaturi sub zero grade Celsius.

La jumătatea lunii octombrie, Republica Moldova a trimis 20 de medici și asistenți sociali la Spitalul Modular din Lețcani. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a spus în perioada respectivă că medicii își vor desfășura activitatea alături de cadrele medicale și civile care lucrează la Lețcani.

Spitalul Mobil din Lețcani, cel mai mare de acest tip din România

 „Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (…) S-a decis acceptarea acestei oferte”, a precizat Arafat în aceea perioadă.

Spitalul Mobil din Lețcani e format din 100 de containere, fiind cel mai mare de acest tip din țară. De asemenea, suma investită în achiziționarea containerelor a fost de 13 milioane de euro.

Pe 13 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că Spitalul de la Lețcani a primit 50 de concetratoare de oxigen din partea Poloniei. Aparatura a fost donată prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Când, cum și de ce a eșuat „statul eșuat”? Răspunsul e sugerat de seria neagră a celor 14 incendii produse în spitale în ultimul an

Articolul precedentGrindeanu, după negocierile pe economie cu PNL: „Vrei yacht? Plătești în plus”
Articolul următorPLAN ROȘU la Spitalul Județean Ploiești. Doi pacienți decedați în urma unui incendiu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.