Ministrul Mediului, Costel Alexe a comentat situația incediului din localitatea Periș, de lângă Capitală. În cursul zilei de astăzi, aproximativ 10 hectare de vegetație au luat foc, creând atât un dezastru de mediu, cât și discofort olfactiv pentru locuitorii din Periș. Luând la cunoștință situația, Costel Alexe a declarat că, pe lângă cele autospeciale ale pompierilor din partea ISU, ministerul Mediului a dispus trimiterea în zonă a câtorva echipe ale Gărzii de Mediu pentru a verifica situația.

Costel Alexe: „Amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic”

„Ca urmare a incendiului declanşat în localitatea Periş, la fosta fermă de porci din judeţul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului (…) Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic”, menţionează ministerul de resort.

În vâlvătaia flăcărilor a căzut pradă și o fermă de porci din zonă. În luna aprilie, aceeași fermă de porci ar mai fi fost amendată cu 115.000 lei de Garda de Mediu din princina unui alt incendiu produs în aceeași zonă. SC Klevek Company SR s-a ales cu o amendă penală la acea dată. Cazul a fost preluat de IPJ Ilfov.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentOrban nu vede cu ochi buni candidatura lui Popescu pentru PSD
Articolul următorDacian Cioloș, avertisment: „Dictatura reală e dură, scoate forțele de ordine în stradă și le pune să își agreseze conaționalii”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.