Fostul premier Viorica Dăncilă a devenit nostalgică azi, când s-a uitat în calendar: și-a adus aminte că pe 10 iulie 2019 România încheia „cu succes” mandatul de 6 luni în fruntea Consiliului Uniunii Europene. Concluzia este că România a fost pe culmile succesului în acea perioadă și că „a dovedit că este un partener credibil în cadrul UE și un susținător adevărat al valorilor europene”.

Ne-am achitat cu cinste de această responsabilitate, reușind să finalizăm 90 de dosare legislative europene, facilitând adoptarea a 84 de concluzii ale Consiliului UE pe multiple problematici și supervizând organizarea a circa 2.500 de evenimente și reuniuni. Datorită muncii noastre în cadrul primei președinții românești a Consiliului Uniunii Europene, cetățenii europeni beneficiază azi de un acces mai bun pe piața muncii, frontierele UE sunt mai sigure, a fost deschis drumul pentru un cadru unitar și transparent de reglementare a conexiunilor de gaze naturale cu statele terțe, am avansat în direcția pieței unice digitale și am îmbunătățit securitatea cibernetică la nivel european.

Îmi amintesc cu plăcere de reușitele noastre din 2019 și mulțumesc din nou tuturor colegilor și colaboratorilor care au făcut posibile aceste rezultate!”, scrie fostul premier pe pagina sa.

Articolul precedentPonta acuză PSD că se joacă de-a opoziția pe tema carantinei și izolării
Articolul următorOprea, trimis oficial în judecată pentru moartea polițistului Bogdan Gigină