Conform ultimelor informații, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus trimiterea oficială în judecată a lui Gabriel Oprea, pentru moartea polițistului pe motocicletă, Bogdan Gigină. Reamintim că în 2015, polițistul deceda într-un tragic accident, în urma deplasării împreună cu coloana oficială a fostului ministru, Gabriel Oprea.

În legătură cu dosarul privind accidentul rutier din octombrie 2015, facem următoarele precizări

„Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.

Tot în rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

In urma tragicului accident, politistul motociclist a fost avansat post-mortem de catre ministrul de interne, care a dispus ca sotia politistului sa fie angajata in Ministerul Afacerilor Interne si toate drepturile sa fie acordate familiei.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri.

In urma deschiderii dosarului accidentului de catre DNA, domnul Gabriel Oprea a demisionat din functia de senator, desi Senatul votase impotriva inceperii urmaririi penale in cazul sau si s-a pus la dispozitia justitiei.”, se arată în document.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentAmintiri despre trecut: Viorica Dăncilă este mândră că acum un an România „încheia cu succes mandatul în fruntea Consiliului Uniunii Europene”
Articolul următorBarna îl vrea pe Iohannis responsabil și solidar
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.