Un nou lot de aleși locali și județeni au fost verificați de Agenția Națională de Integritate, iar în cazul a trei dintre aceștia a fost constatată starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă. Este vorba despre aleși din județele Cluj, Iași și Sibiu, care au depus puncte de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Cu toate acestea, ANI a fost de neclintit.

SĂLĂGEAN VALER, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mociu, județul Cluj – incompatibilitate. În perioada octombrie 2016 – noiembrie 2018, două societăți comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a deținut funcția de administrator, respectiv calitatea de asociat, au desfășurat operațiuni comerciale cu Comuna Mociu, județul Cluj, prin emiterea unui număr de 16 facturi fiscale, în valoare de 52.150,37 lei.

NEAG FLORIN, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Sibiu, județul Sibiu – incompatibilitate. Începând cu data de 10 iunie 2017 exercită simultan funcția de consilier județean și pe cea de director general adjunct în cadrul unei societăți comerciale, având ca acționar unic Consiliul Local Mediaș, în cadrul căreia a realizat venituri în valoare de 90.039 lei.

URSACHE IONELA, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Oțeleni, județul Iași – conflict de interese administrativ. În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local din data de 28 mai 2017 privind aprobarea colaborării între Consiliul Local și Centrul Diecezan Caritas Iași, în vederea încheierii unui contract de furnizare a serviciilor social-medicale. De asemenea, ulterior adoptării Hotărârii, persoana evaluată a încheiat în data de 04 iulie 2017 un contract individual de muncă cu Centrul Diecezan Caritas Iași”, explică inspectorii de Integritate.

Articolul precedentHotărâre de Guvern pentru a stabili alegerile prezidențiale pe 10 noiembrie
Articolul următorInstanța nu s-a îndurat de Ilie Năstase. Fostul tenismen, condamnat definitiv