Pe agenda de astăzi a Guvernului se află și un act normativ care privește organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, scrutinul fiind stabilit a se desfășura pe 10 noiembrie. Actul normativ a fost introdus în ultimul moment pe agenda ședinței Guvernului României de astăzi, unde erau programate a se discuta două proiecte de lege, 10 proiecte de hotărâri, două memorandumuri și o informare.

Astăzi vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor. Apoi vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament: votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului şi după ora 21:00 şi implementarea votului prin corespondenţă”, a spus prim ministrul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Articolul precedentPrimarul Negoiță și plângerea penală: „Una din retrocedările celebre a fost semnată de Băsescu în ultima zi de mandat, următoarea zi era la Cotroceni”
Articolul următorAcuzat că a încasat bani pentru societățile sale chiar de la primăria unde era consilier local