Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Răsturnare de situație în Statele Unite în ceea ce privește masca împotriva răspândirii variolei maimuței: autoritățile americane au recomandat purtarea măștii împotriva acestei afecțiuni, apoi s-au răzgândit.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA elimină recomandarea privind folosirea măștii împotriva variolei maimuței, în așa fel încât să fie evitate confuziile.

Inițial, agenția recomanda portul măștii nu doar pentru prevenirea răspândirii variolei maimuței, ci pentru protecția în fața mai multor boli transmisibile

CDC a eliminat recomandarea privind masca din avizul de sănătate pentru călătorii privind variola maimuței, deoarece a provocat confuzie”, a declarat un purtător de cuvânt al CDC, conform Reuters.

Agenția sugerase anterior ca oamenii care pleacă în călătorii să poarte măști, deoarece poate ajuta la protejarea împotriva ”multor boli, inclusiv variola maimuței”.

Boala se răspândește prin contact cu răni infecțioase sau fluide corporale

Conform site-ului CDC, boala se răspândește în principal prin contact direct cu răni infecțioase, cruste sau fluide corporale. Se poate răspândi, de asemenea, prin secreții respiratorii în timpul unui contact prelungit, față în față.

Aproximativ 30 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale.

În Europa există peste 911 cazuri confirmate sau suspecte. Totuși, nu se poate vorbi despre o pandemie

În ceea ce privește țara noastră, medicul Adrian Marinescu a venit cu precizări referitoare la variola maimuței, în cursul lunii mai.

Acesta a exclus o posibilă pandemie cu această nouă afecțiune. Cu toate acestea, directorul medical la Institutul ”Matei Balş” a recomandat prudență.

Articolul precedentPompierii acționează pentru stingerea incendiului izbucnit la un depozit de solvenți
Articolul următorUnifarm a realizat achiziții de produse medicale într-o manieră lipsită de transparență în perioada pandemiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time