Muraru: „Socialiștii români sunt aliați cu fasciștii pentru a da jos Guvernul”

O colaborare care ar trimite PSD în urmă cu 30 de ani

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentat special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, a solicitat, joi, intervenția socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și PAUR.

Potrivit lui Muraru, într-o postare pe Facebook, prin această acțiune politică, formațiunea social democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, „când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste”, ceea ce ar însemna o alianță contra naturii: socialiștii români sunt aliați cu fasciștii pentru a da jos Guvernul Cîțu.

„În lumina acestor evenimente de pe scena politică și din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziție toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, Președintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García, precum și tuturor euro-deputaților membri S&D, aducându-le în atenție procesul de formare a unei înțelegeri între PSD și AUR, în forul suprem al democrației de la București”, transmite Muraru, într-un comunicat de presă, citat de Digi24.

PSD anunță, în mod oficial, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

PSD a anunțat public că în 14 iunie va prezenta o moțiune de cenzură îndreptată împotriva coaliției guvernamentale, pe tema PNRR, care va fi votată în a doua jumătate a lunii iunie, dar și că a început discuțiile cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor pentru a obține sprijinul membrilor săi.

„După ce vom finaliza textul moțiunii, îl vom trimite și reprezentanților partidului PAUR să-l vadă, să-l citească și, eventual, să facă unele modificări”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

De alfel, această posibilă colaborare a fost remarcată și de premierul Cîțu, care a precizat că acum era momentul în care PSD „să-și arate care sunt partenerii”.

„AUR şi PSD fac coaliţie, în sfârşit, în Parlamentul României, deci PSD arată că este lângă AUR în Parlamentul României, lângă fracţiunea AUR, deşi până acum au spus că n-au nimic în comun. Se pare că au multe în comun şi l-am auzit chiar pe preşedintele PSD cerând ajutorul AUR. Vă daţi seama, cere PSD ajutorul AUR pentru o moţiune de cenzură. Aici s-a ajuns”, a declarat Florin Cîţu, la B 1 TV,după anunțul făcut de social democrați.

PAUR, „grupare de factură neofascistă”

Articolul precedentProcedură transparentă pentru organizarea evenimentelor la Brașov
Articolul următorCNCD s-a autosesizat în cazul consilierului de la Vrancea