Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a anunțat că va rezilia contractul cu operatorul depozitelor de gunoi din județ și că va sesiza Poliția, Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. 

„În zona Titu, unde avem un depozit de deşeuri, Poliţia Locală Titu a depistat un transport nelegal de deşeuri aduse din afara judeţului Dâmboviţa. Pot spune de la început că această situaţie este inadmisibilă şi, în calitatea mea de preşedinte al CJ Dâmboviţa, în calitatea mea de preşedinte ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, n.r.) Deşeuri Dâmboviţa, împreună cu colegii mei nu acceptăm astfel de practici în judeţ”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Șeful CJ Dâmbovița consideră că la Titu și la Aninoasa s-au adus deșeuri din județele învecinate, ceea ce este ilegal, în condițiile în care depozitele sunt pline.

Ștefan a detaliat modul în care au fost depistate transporturile ilegale de deşeuri.

„Astfel, în data de 4.06.2021 a fost depistat şi identificat de către poliţiştii locali autotirul cu numărul de înmatriculare VL88DMR şi o semiremorcă care transporta deşeuri care provin de la firma SC Urban SA Râmnicu Vâlcea. În data de 6.06. 2021 în jurul orei 00.25 a fost identificat un autotir cu numărul BV08URB şi o semiremorcă care a transportat şi descărcat deşeuri la rampa de gunoi din Titu conform tichetului cântar pentru cantitatea de 5.655 kilograme şi încă un tichet pentru 11.700 de kilograme care proveneau de la SC Urban Râmnicu Vâlcea. La aceeaşi ore au mai fost identificate şi alte autotiruri cu cantităţi de 10.380 de kilograme, respectiv 8.820 de kilograme, care proveneau de la aceeaşi societate comercială. În data de 06.06.2021, tot în jurul orei 24.00, a fost identificat un autotir cu număr de înmatriculare de Bucureşti, care transporta deşeuri de la o altă staţie de reciclare din comuna Dragomireşti Vale”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Acesta susține că la Aninoasa și Titu au fost aduse ilegal peste 1000 de tone de deșeuri menajere.

Judeţul Dâmboviţa are doar două depozite de deșeuri menajere, aproape pline, iar autoritățile caută soluții pentru mărirea capacității acestora. În plus, la Aninoasa stația de sortare nu funcționează din cauza unor defecțiuni, iar straturile de deșeuri nu sunt izolate corespunzător.

Articolul precedentPremierul anunță controale la Transgaz, pentru a afla cum a fost angajat soțul Vioricăi Dăncilă
Articolul următorPrimăria Constanța, executată silit pentru un teren din Mamaia
Cristina IANCU
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...