Cîțu reacționează, după ce Turcan și Roman au sugerat că unii părinți cheltuie alocațiile copiilor pe alcool

„Singura discuție despre alocații anul acesta a fost de a ne asigura dacă avem resursele în buget și cum vom face în viitor ca să creștem alocațiile”

Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a reacțioanat, după ce parlamentarul Florin Roman și ministrul Muncii, Raluca Turcan, ar fi sugerat că unii dintre români ar face mulți copii pentru ca, ulterior, să le colecteze alocațiile și să le dea pe cu totul altceva decât cele necesare minorului – spre exemplu, pe alcool.

Întrebat ce părere are despre subiect, premierul Forin Cîțu a negat că astfel de discuții ar exista

„Nu! Nu am avut această discuție cu colegii mei”, a spus Florin Cîțu despre eventualitatea ca alocațiile să poată fi folosite, pe viitor, strict pentru hrană sau educație. „Singura discuție despre alocații anul acesta a fost de a ne asigura dacă avem resursele în buget și cum vom face în viitor ca să creștem alocațiile, care este strategia fiscal-bugetară, de unde luăm banii ca să plătim alocațiile. Nu am intrat în discuții despre destinația alocațiilor, nu a avut loc în Guvernul României. Nici nu cred o să o avem această discuție.”, a mai precizat Florin Cîțu, într-o conferință de presă susținută în cursul zilei de astăzi.

Dîncu s-a sucit: nu mai vrea guvernare cu PNL

Controversele au venit după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că sunt copii în România care „nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”.

La rândul lui, deputatul liberal Florin Roman a spus că în România ar exista foarte mulţi cetățeni din zona rurală care ar face mulţi copii „şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilulu”, sugerând, de asemenea, că, în realitate, părinții ar da banii pe alcool.

În altă ordine de idei, prima tranșă de mărire a alocațiilor se va întâmpla în ianuarie 2022, nu în iulie 2021, așa cum se așteptau social democrații, cei care, de altfel, au criticat vehement acest lucru. În contrapartidă, Guvernul a dat asigurări că măriri vor exista, însă că acestea trebuie să fie sustenabile, atunci când vor veni.

Articolul precedentDîncu s-a sucit: nu mai vrea guvernare cu PNL
Articolul următorAntivaccinismul l-a costat! Un român dat în urmărire generală, prins la granița dintre Italia și Austria, pentru că nu avea asupra sa un test Covid negativ
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.