Astăzi, reprezentanții Primăriei Sectorului 5 al Capitalei au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare și consolidare a Școlii Gimnaziale Grigore Tocilescu.
Este vorba despre proiectul „Continuare lucrări autorizare cu AC nr. 344 -T/02.07.2019 – Reabilitare și consolidare Școala Gimnazială Grigore Tocilescu, nr. 132, str. Grigore Tocilescu, nr. 20, Sector 5, București”, care a fost depus în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS), un program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Potrivit reprezentanților primăriei, valoarea totală a investiției este de 18.580.075,43 lei și „reprezintă un angajament puternic al administrației locale de a îmbunătăți infrastructura educațională, garantând astfel un mediu sigur și propice pentru educația tinerilor noștri”.
Școala Gimnazială „Grigore Tocilescu” a fost înființată în anul 1928 sub denumirea de Școala Primară de Fete Nr. 39, apoi a devenit școală mixtă, cu titulatura de Școala Generală Nr. 132. Ulterior, a luat numele lui Grigore George Tocilescu, istoric, arheolog, epigrafist și folclorist român, membru titular al Academiei Române.
„Primăria Sectorului 5 este ferm angajată în atragerea de fonduri de diverse tipuri, în special fonduri europene, pentru a susține dezvoltarea și modernizarea sectorului. Acest proiect reprezintă mai mult decât o simplă renovare; este o investiție esențială în viitorul copiilor din comunitatea noastră.
Conștienți de întreruperea prelungită a cursurilor la Școala Gimnazială Grigore Tocilescu din anul 2019, Primăria Sectorului 5 întreprinde toate demersurile necesare pentru a redeschide această unitate de învățământ cât mai curând posibil. Ne concentrăm eforturile pentru a finaliza lucrările de reabilitare rapid și eficient, garantând un mediu educațional sigur și modern pentru toți elevii noștri.
Solicităm cetățenilor Sectorului 5 să recunoască și să sprijine eforturile noastre continue de a menține comunitatea un loc sigur și prosper. Prin colaborarea noastră, putem să dezvoltăm o comunitate mai rezilientă și sustenabilă, pregătită să întâmpine nevoile generațiilor viitoare”, se arată într-un comunicat de presă.