Sursa: Captură video

O întâlnire întâmplătoare dintre Laura Codruța Kovesi și liderul AUR George Simion pe străzile Bucureștiului a devenit un motiv de admirație pentru liderul Pro România Victor Ponta.

Pe când lupta cu „sistemul ticăloșit” și hoția, George Simion a dat nas în nas cu Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al României, fost procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, actual șef al Parchetului European.

Cum de altfel se aștepta chiar toată lumea, cum a văzut-o de departe, Simion a dat drumul la filmare pe telefon, videoclipul fiind preluat și postat în mediul on-line cu explicația „Simion o aleargă pe Kovesi”. Chiar dacă atât Kovesi cât și gărzile de corp mergeau ușurel, Simion aparent alerga, deoarece avea o întrebare de pus, întrebare al cărei răspuns ar fi putut să schimbe tot sensul și rostul existenței. Nu, nu despre problemele de corupție de la nivelul Uniunii Europene sau alte aspecte delicate, ci cu totul altceva:

Doamna procuror, da de ce aveți atâția bodyguarzi după dumneavoastră? Patru gărzi de corp… ce-i, care-i problema? Vă e frică de ceva? (…) Incredibil! Procurorul european și gărzile de corp, foarte populare pe străzile din București”.

Ei, din toată filmarea, Ponta nu a auzit decât o întrebare, pentru care l-a felicitat pe liderul AUR public, pe Facebook:

Credeam că Doamna Kovesi e foarte “iubită” și nu are nevoie să fie păzită în mijlocul Bucureștiului mai ceva decât Maddona sau Lady Gaga/ sau oare credea că pe Calea Victoriei din București o atacă rachetele lui Putin!

Recunosc că nu am văzut așa sistem de pază nici la șefi de stat – oare așa de populară este Doamna Kovesi în România încât îi trebuie 5 paznici?

Sincer – toată scena arată un parvenitism și o aroganță ciocoiască pe care nu am văzut-o la niciun politician. Eu credeam că o apără oricum “focile” de orice pericol Bravo George Simion pentru întrebare și filmare”.

Ar fi de spus totuși liderul AUR, George Simion, și cel al Pro România, Victor Ponta, că nu sunt chiar complet necunoscuți. Cei doi nu se admiră de la distanță, ci se cunosc personal. În februarie, în presă au apărut imagini cu cei doi, la o întâlnire față în față, despre care Ponta a și avut explicații. La acel moment, Victor Ponta sublinia că îi poate oferi ajutorul lui Simion, pe care îl caracteriza ca fiind „viu”:

George Simion este un lider politic nou (îmi place faptul că este “viu” fără să fiu de acord cu toate ideile sale) – conduce un partid fără experiență guvernamentală – dacă mă consultă pe probleme de program economic, îi spun părerea mea și îl sprijin cu toată deschiderea!

Despre asta am discutat când ne-am văzut.

Și voi fi în continuare deschis să sprijin, pe zona economică, orice proiect al PSD sau AUR (la PNL și USR nu văd deloc asemenea proiecte – este un vid total în acest domeniu, și o lipsă de competență și consecvență extrem de nocivă; adică sunt în economie exact ca și Șeful lor – Dl Președinte Iohannis, suficienți, dezinteresați și aroganți fără nicio substanță)!”.

Articolul precedentPolițist din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, judecat pentru că a dat jurnaliștilor informații dintr-o anchetă
Articolul următorAngajații din învățământ, marș de protest din Piaţa Victoriei până în faţa Palatului Parlamentului