Sursa: Facebook

Un polițist care își desfășoară activitatea în cadrul Gărzii de Coastă Constanța a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.

Nu pentru fapte de corupție, ci pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Acuzațiile aduse polițistului, pe numele său Petrică Bacaim, au legătură cu faptul că, în urmă cu câteva luni, a furnizat jurnaliștilor câteva informații dintr-o anchetă.

Ofițerul de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.) – Garda de Coastă este astfel acuzat că, „aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi transmis unor jurnaliști de la o publicație locală informații nedestinate publicității, referitoare la:

prinderea în flagrant a unui presupus contrabandist de țigarete, autoturismul folosit de acesta, cantitatea și marca țigaretelor, efectuarea unei percheziții domiciliare, adresa la care se efectua acea activitate, unitatea de parchet care efectua urmărirea penală și identitatea procurorului de caz”.

În același timp, procurorii DNA mai arată că polițistul „ar fi permis unui fotoreporter accesul în câmpul infracțional pentru a efectua fotografii și înregistrări video și pentru a transmite informații legate de activitățile desfășurate de organele de poliție”.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor, în calcule: la ce cheltuieli se renunță pentru acoperirea deficitului bugetar
Articolul următorLiderul AUR, întâlnire cu Kovesi pe străzile Bucureștiului. Ponta: „Bravo George Simion!”