Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popoescu a precizat, marți, că cel mai important lucru pe care România trebuie să-l facă în acest moment este scoaterea gazelor din Marea Neagră.

Acesta a amintit că prin acest lucru, dependența de gazul rusesc va scădea considerabil, amintit că statul poate interveni în caz de criză pentru a proteja. Mai mult, oficialul român a mai spus că s-au făcut unele amendamente.

De asemenea, Virgil Popescu a declarat că din partea investitorilor lucrurile sunt clare, neexistând probleme.

„Fiecare investitor doreşte să câştige cât mai mult, eu nu cred că putem discuta de o modificare a regimului fiscal, în această lege, este actualizat inclusiv cu rata inflaţiei, dacă citiţi”, a menționat ministrul Energiei, potrivit news.ro.

Gazele naturale din Marea Neagră, „comoara” României în lupta pentru ruperea definitivă de Rusia

Virgil Popescu a reamintit faptul că statul român poate interveni în caz de criză, precizând că „are tot dreptul să se protejeze, în caz de criză energetică şi în caz de probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale, şi articolul 20 tocmai asta vrea, să protejeze statul român şi cetăţenii şi companiile, într-o situaţie de criză energetică”.

”Uitaţi-vă că suntem într-o situjaţie de criză energetică, cu război la graniţă. Eu nu cred că va suferi modificări esenţiale, în sensul că se elimină acest articol”, a mai afirmat Virgil Popescu.

De asemenea, oficialul român a anunțat că la a doua jumătate a acestui an se va înregistra o reducere simțitoare de dependența de gazul rusesc, când Blaxy Oil and Gaz vor scoate gaze, iar în 2024 va începe a doua etapă de reducere a dependenței de gazul rusesc, când va începe exploatarea zăcământului de la Caragele.

Ministrul Energiei a mai susținut că atâta timp cât va exista mai mult gaz, prețul acestora va scădea considerabil.

„Cel mai important este să scoatem gazele din Marea Neagră cât mai repede” a conchis ministrul Energiei.

Reamintim că astăzi, comisiile pentru energie din Senat au votat un raport comun de admitere asupra legii offshore privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, cu 17 voturi „pentru” şi două „împotrivă”. Proiectul urmează să intre miercuri, 11 mai, la vot.

Citește și articolul: Virgil Popescu: ”Extracția gazelor din Marea Neagră poate începe în aproximativ 3 ani”

Articolul precedentMai multe state îl acuză pe Putin că a comandat un atac cibernetic de proporții la rețeaua Viasat
Articolul următorPapa Franscisc susține că războiul izbucnit în Europa nu este întâmplător
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.