Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că Guvernul va accelera avizele necesare, astfel încât extracția gazelor din Marea Neagră să înceapă în aproximativ trei ani.

Inivitat la Antena 3, ministrul a explicat faptul că în Marea Neagră există un potențial de peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Virgil Popescu: ”Eu cred ca există în Marea Neagră potențial de peste 200 de miliarde de metri cubi. Este uriaș pentru zona noastră. Este un perimetru de nivel mediu la nivel global”

În același context, Virgil Popescu a afirmat că este convins că România se află pe drumul cel bun, în ceea ce privește extraxția gazelor.

Romgaz și OMV Petrom vor scoate gazele din Marea Neagră. Vrem ca extracția gazelor să iasă mai devreme decât prognozează cele două companii. Companiile spun că vom extrage gazele în 2026-2027”.

Ministrul spune că Guvernul României va accelera avizele care sunt necesare astfel încât extracția gazelor să înceapă în aproximativ 3 ani și 6 luni

Virgil Popescu spune că în acest moment România produce mai multe gaze naturale decât consumă. Prin urmare, din luna iunie ar urma să intre în sistemul național 1 miliard de metri cubi de gaze din Marea Neagră, precizează publicația Gândul.ro.

În momentul de față România produce mai mult decât consumă. Sigur că trebuie să ne asigurăm că umplem depozitele astfel încât în iarnă să nu avem surprize. Comisia Europeană a spus că fiecare stat membru trebuie să aibă minimum 80% gaze în depozite. Față de iarna trecută, din acest an, începând din a doua parte a anului va intra în sistemul național un miliard de metri cubi de gaze”, a precizat ministrul Energiei.

Articolul precedentDezastru în Defileul Jiului, din cauza șoferilor de TIR
Articolul următorVIDEO: Ed Sheeran a colaborat cu trupa Antytila din Ucraina: Melodia este scrisă și filmată pe front
Jurnalist full-time / Pesimist part-time