Sursă foto: Facebook/Vatican News
Sursă foto: Facebook/Vatican News

Șeful Bisericii Catolice a declarat, marți, că războiul nu a revenit întâmplător în Europa, „într-un moment în care generaţia care l-a trăit în secolul trecut dispare.”

Acesta a precizat că lumea se confruntă cu vremuri grele, amintind de pandemia de Covid-19 care a pus stăpânire peste întreaga planetă spre sfârșitul anului 2019.

Liderul de la Vatican a îndemnat la „o schimbare profundă care să demilitarizeze inimile şi să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate”, informează Digi24.

Ce a uitat tânăra generație să învețe de la cei ce s-au confruntat, cu decenii în urmă, cu cel De-al Doilea Război Mondial

Suveranul Pontif a făcut apel la cei în vârstă și i-a rugat să-i învețe pe cei tineri să-i privească „pe ceilalți cu aceeași privire înţelegătoare şi gingaşă cu care îşi privesc nepoţii.”

De asemenea, Papa Francisc a condamnat cultura conform căreia cei în vârstă nu mai reprezintă un lucru important pentru societate, aceștia fiind abandonați în instituții unde sunt îngrijiți de alții.

Mai mult, liderul de la Vatican a criticat și societățile dezvoltate care investesc în această perioadă, „dar fără să o interpreteze, oferind doar planuri de asistență, nu și proiecte de existență.”

„Bătrâneţea nu este o vârstă inutilă, în care trebuie să ne dăm deoparte şi să renunţăm să mai vâslim, ci doar o staţie pentru a merge apoi mai departe. O nouă misiune ne aşteaptă şi care ne invită să ne îndreptăm privirile spre viitor”, a concluzionat Papa Francisc.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Suveranul Pontif a apărut pentru prima dată într-un scaun cu rotile din cauza durerilor la genunchi. Aceasta îi limitează capacitatea de a umbla, motiv pentru care a decis să apară în fața publicului într-un scaun cu rotile. La audiențele din 25 aprilie, liderul de la Vatican  și-a cerut scuze participanților pentru că nu poate sta în picioare, potrivit obiceiului, la momentul în care salută una câte una persoanele prezente.

Citește și articolul despre: Papa Francisc, după discuția avută cu Viktor Orban: ”Războiul se va termina pe 9 mai”

Articolul precedentMinistrul Energiei nu mai are răbdare: vrea exploatarea gazelor din Marea Neagră cât mai repede
Articolul următorArd casele politicienilor. Poliția este în alertă, armata pe stradă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.