PSD vrea comisie de anchetare a datelor legate de pandemie

Interesul pentru măsluirea cifrelor: lupta pentru funcții și spitale

PSD a decis în Biroul Permanent al partidului să fie convocat un plen reunit al Parlamentului pentru a putea fi aprobată înființarea unei comisii de anchetă în ceea ce privește datele legate de pandemie. Totodată au aruncat, încă o dată, amenințarea cu intrarea în grevă parlamentară.

„Unul dintre primele subiecte discutate a fost aprobarea componentei comisiei de ancheta pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. Solicităm, cerem ca săptămâna aceasta plenul reunit să fie convocat, astfel încât aceasta comisie să-și poată începe activitatea. De ce spunem acest lucru? Pentru că ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a anunțat că sunt peste 2.000 de morți neînregistrați. Din punct de vedere statistic înseamnă peste 10% din numărul total al celor decedați, ceea ce este extrem de mult. Nu poate fi vorba despre eroare umană în aceste condiții”, a afirmat Radu Oprea, într-o conferinta de presa susținută luni la sediul PSD.

Interesul pentru măsluirea cifrelor: lupta pentru funcții și spitale

Senatorul PSD a mai precizat că este necesară informarea publicului, cât mai rapid, cu privire la interesele pe care, în opinia PSD, cei de la USR PLUS, și nu numai, le-au avut pentru măsluirea cifrelor legate de pandemie.

Consiliul General a adoptat bugetul Capitalei

Acesta a menționat totodată că „singurul interes pe care l-a avut coaliția de dreapta a fost acela al bătăliei pentru resursele din spitale, pentru funcții și pentru a pune mâna pe spitalele din București”. Oprea consideră că singurul motiv pentru care cei din coaliției s-au interesat de soarta Bugetului Capitalei, votat abia săptămâna trecută, după ce a fost adoptat și un amendament ce prevedea tăieri de 1,1 miliarde de lei, a fost acela de a pune mâna pe spitale. „S-a văzut clar din perspectiva USR-PLUS că aceasta este motivația. Trebuie să se afle adevarul, trebuie să știm cât mai repede care au fost interesele din spatele măsluirii acestor cifre”, a completat Oprea.

De asemenea, PSD amenință, din nou, cu greva parlamentară în cazul în care Cabinetul Cîțu nu va veni cu proiectul PNRR în Parlament, iar acesta va fi unul dintre subiectele de pe agenda politică a întâlnirii de partid de la Sâmbăta, de  weekendul viitor.

Ciolacu și PSD intră în grevă parlamentară

Articolul precedentPremierul, ministrul de Justiție și alți politicieni au afectat independența justiției în Dosarul 10 august
Articolul următorȘoșoacă triază primăriile din țară: „Tot ce înseamnă conducere useristă au cele mai cumplite restricţii”