Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că are un as în mânecă, caz în care cei de la CCR vor respinge instaurarea stării de alertă, ceea ce, din câte se aude, se poate întâmpla.

În acest context, Ludovic Orban a declarat:

“Vom emite o reglementare de tip OUG care să dea Guvernului și autorităților din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viața și sănătatea cetățenilor români”.

Ludovic Orban: „Nu putem sta cu mâinile în sân”

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. În nicio țară din Europa nu s-a întâmplat așa ceva, și anume autoritățile, printr-o sesizare și o decizie a Curții Constituționale practic să fie lipsite de instrumentele de a putea impune respectarea legilor, respectarea regulilor, mai ales într-o situația atât de gravă cum este situația provocată de epidemia de noul coronavirus.

Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituției. Este o instigare la nerespectarea legii și nerespectarea regulilor. Decizia Curții pune în pericol viața și sănătatea fiecărui român. Arată că acești oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să-i ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, și nu au pic de respect pentru cei care respectă legea, mai mult de 98% dintre cetățenii români.

Nu putem sta cu mâinile în sân.

Hotărârea CCR și în general acțiunile realizate de Avocatul PSD, ALDE și al lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul fundamental al cetățenilor la viață și dreptul la sănătate”, a mai spus acesta.