scrisoare ambasade

Cei patru poliţişti trimişi în judecată în iunie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru mai multe fapte de luare de mită şi trafic de influenţă au fost condamnați săprămâna aceasta, instanța dispunând totodată ca acestora să le fie interzis dreptul de a mai profesa. Doi dintre polițiști au pedepse cu executare, iar ceilalți doi au fost condamnați la pedepse cu suspendare, însă decizia nu este definitivă.

Aurel Cojocariu şi Marius Gabriel Necula, agenţi în cadrul Secţiei 17 Poliţie, au fost trimiși în judecată pentru că au pretins şi primit bani de la şoferi, pentru a nu îi sancţiona sau pentru a interveni în favoarea lor atunci când aveau probleme cu alți colegi polițiști.

Admite cererile de schimbare a încadrării juridice a infracţiunilor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpaţilor, formulate de reprezentantul Ministerului Public şi inculpaţii Rădulescu Constantin Cristian şi Stobocică Adrian Florinel. Schimbă încadrarea juridică a infracţiunilor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului COJOCARIU AUREL-ADRIAN-CLAUDIU, respectiv din opt infracţiuni de luare de mită și două infracţiuni de trafic de influenţă prevăzute, aflate în concurs real, în infracţiunea continuată de luare de mită şi infracţiunea continuată de trafic de influenţă, aflate în concurs real.

Schimbă încadrarea juridică a infracţiunilor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului NECULA MARIUS-GABRIEL, respectiv din opt infracţiuni de complicitate la luare de mită și două infracţiuni de trafic de influenţă prevăzute, toate aflate în concurs real, în infracţiunea continuată de complicitate la luare de mită prevăzută şi infracţiunea continuată de trafic de influenţă, aflate în concurs real.

Schimbă încadrarea juridică a infracţiunilor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului RĂDULESCU CONSTANTIN-CRISTIAN, respectiv din trei infracţiuni de luare de mită, toate aflate în concurs real, în infracţiunea continuată de luare de mită. Schimbă încadrarea juridică a infracţiunilor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului STOBOCICĂ ADRIAN-FLORINEL, respectiv din trei infracţiuni de luare de mită, toate aflate în concurs real, în infracţiunea continuată de luare de mită.

Condamnă pe inculpatul COJOCARIU AUREL-ADRIAN-CLAUDIU la 5 ani închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Condamnă pe inculpatul COJOCARIU AUREL-ADRIAN-CLAUDIU la 3 ani închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului COJOCARIU AUREL-ADRIAN-CLAUDIU în prezentul dosar şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care aplică sporul obligatoriu de 1 an închisoare (reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă aplicată în cauză), inculpatul urmând să execute în final pedeapsa de 6 ani închisoare. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, ca pedeapsă complementară. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Condamnă pe inculpatul NECULA MARIUS-GABRIEL la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. Condamnă pe inculpatul NECULA MARIUS-GABRIEL la 3 ani închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care aplică sporul obligatoriu de 1 an închisoare, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa de 6 ani închisoare. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, ca pedeapsa complementară. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Condamnă pe inculpatul RĂDULESCU CONSTANTIN-CRISTIAN la 3 ani închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale 3 ani închisoare pe o durată de 4 ani. …pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. …pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Şcolii gimnaziale Ştefan Protopopescu din Slatina, jud. Olt sau Şcolii gimnaziale nr. 3 din Slatina, jud. Olt. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, pe o perioadă de 4 ani, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, care se va executa în cazul în care pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă, respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Condamnă pe inculpatul STOBOCICĂ ADRIAN-FLORINEL la 3 ani închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale 3 ani închisoare pe o durată de 4 ani. …pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. …pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 5 sau Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, pe o perioadă de 4 ani, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de exercita profesia de poliţist, care se va executa în cazul în care pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă, respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Confiscă de la inculpatul COJOCARIU AUREL-ADRIAN-CLAUDIU suma de 1350 de lei, de la inculpatul NECULA MARIUS-GABRIEL suma de 1275 de lei, de la inculpatul RĂDULESCU CONSTANTIN-CRISTIAN suma de 275 de lei şi de la inculpatul STOBOCICĂ ADRIAN-FLORINEL suma de 200 de lei. Menține măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la suma de 150 de lei, găsită asupra inculpatului Necula Marius-Gabriel la data de 27.03.2017, …instituie măsura asiguratorie a sechestrului asigurător cu privire la suma de 400 de lei, consemnată la CEC Bank de către inculpatul Stobocică Adrian – Florinel, în vederea confiscării şi achitării cheltuielilor judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei”, se arată în minuta instanței miercuri.

Articolul precedentUn elicopter folosit pentru contrabandă s-a prăbușit la Săpânța. Pilotul a murit
Articolul următorÎncep procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre