Ana Birchall a asigurat că ministerul pe care îl conduce prin interimat face demersuri în regim de urgență pentru extrădarea fostului primar al Constanței. Radu Mazăre a fost reținut în Madagascar pentru 6 zile, acesta fiind condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Ministerul de Justiție a primit de la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre. Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, imediat, procedurile legale pentru formularea cererii de extrădare”, a spus Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justiției a spus că dosarul lui Mazăre are sute de pagini care trebui traduse cât mai repede, dat fiind că arestarea lui Mazăre a fost dispusă pe 8 mai de autoritățile din Madagascar.

Articolul precedentPolițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență. Aceștia nu mai au voie să îmbrace uniforma câțiva ani
Articolul următorPremierul Dăncilă vizavi de protestele cu care a fost întâmpinată în țară: „Nu o să ne speriem că unul sau altul ţipă”