kovesi a castigat

Consiliul Europei se declară îngrijorat de situația în care se află candidatul român la șefia Parchetului European. Aceasta în contextul în care planează suspiciunea că dosarele Laurei Codruța Kovesi ar putea avea la bază motivații politice și încercarea de a o înlătura pe aceasta din cursa pentru PE.

Într-o declarație adoptată astăzi, comisia a declarat că acuzațiile împotriva dnei Kovesi – care includ luarea de mită, abuz în funcție și dăruire de mărturii false – ar putea avea ca scop să o discrediteze ca pe un candidat pentru a deveni liderul Procuraturii Europene, pentru care ea este unul dintre cei trei candidați.

Eforturile d-lui Kovesi de combatere a corupției au fost „foarte apreciate” de societatea civilă, de UE și de Consiliul Europei, a subliniat comitetul, în timp ce biroul ei a fost supus atacurilor politice, ducând în cele din urmă la demiterea sa.

Comitetul a cerut autorităților române să „examineze cazul său rapid și în conformitate cu standardele Consiliului Europei privind procesul echitabil și să renunțe la orice acuzație care ar putea fi motivată politic””, se arată într-un comunicat emis ieri.

Articolul precedentÎncă o demisie din partidul lui Dacian Cioloș. A plecat cel care a făcut gafa cu securiștii
Articolul următorFuncția de procuror șef european rămâne în aer. Europarlamentarul Siegfried Mureșan explică de ce și când vor fi reluate negocierile