demisie plus

Valeriu Nicolae, candidat pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, a demisionat marţi din formaţiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloş.

”Nu a mers. Am încercat, am pus şi suflet dar am înfrânt. Îmi pare tare rău că nu a funcţionat. Am simţit că risc să pierd nişte prieteni tare dragi şi că devin din ce în ce mai încrâncenat. Nu am mai râs cam de multişor şi nu prea îmi place de mine aşa. Presiunea aşteptărilor multora, unii dintre ei oameni pe care îi respect a fost nu rar, înfricoşătoare. Nu se schimbă nimic, doar că nu mai fac parte dintr-un partid. Dacian rămâne cel mai fain om cu care am lucrat vreodată. Gafa aia cu securiştii e a mea”, a scris pe Facebook Valeriu Nicolae.

El a redat şi textul de la care ”a explodat internetul: „Având în vedere cât de mulţi români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, în mod sigur televiziunile lui Ghiţă şi Voiculescu ar putea <demonstra> că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate”. ”A ieşit catastrofa aia pentru că Dacian a spus că nu are rost să fim la fel de lipsiţi de bun simţ. A fost o super presiune să ieşim cu o declaraţie, am şters rapid partea cu varanul şi cu Ghiţă, şi nu am mai văzut inepţia care mi-a ieşit. Imediat după ce a explodat internetul l-am sunat şi i-am spus că ies public, îmi asum prostia şi îmi dau demisia din partid. Mi-a spus că responsabilitatea stă la el şi că greşeala lui este la fel de mare căci nu a mai verificat o dată. Nu sunt singurul cu care a făcut la fel. Nu ştiu pe nimeni care să aibă mai mult bun simţ. Am evitat să vorbesc cu el în momentul în care am luat decizia că nu mai pot. Sigur m-ar fi convins să nu plec. România merită să devină decentă. Sunt o mulţime de oameni super decenţi în PLUS şi USR. Merită votaţi”, a conchis Valeriu Nicolae.

Articolul precedentSoțul Olguței Vasilescu iese la atac. Claudiu Manda: Tudorel Toader trebuie să se trezească
Articolul următorSolicitare către autoritățile române în dosarul LCK: trebuie examinat rapid „și să renunțe la orice acuzație care ar putea fi motivată politic”