Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Victor Ponta, fost premier PSD și parlamentar Pro România, a analizat aseară, cu ocazia unei intervenții la România TV, situația în care se află România și care ar fi soluțiile.

Potrivit acestuia, criza în care se află țara noastră nu are precedent, dat fiind că a fost lăsată să se adâncească, fără a fi luate măsuri o bună perioadă de timp.

Și, pentru că era îngrijorat, Ponta a avut chiar ceva discuții cu liderul PSD și alți social democrați, pe care îi numește „colegi”, „care au spus că au unele măsuri”, însă este nerăbdător să vadă exact ce se va întâmpla, dat fiind că până acum au fost doar declarații – am spune noi.

Criza de acum este mult mai rea decât cea din 2012 și ne-a și prins cu pantalonii jos. Asta pentru că nimeni nu s-a ocupat de ceea ce se știa, de această criză, s-au ocupat doar de dat jos guverne, coaliții și congrese”, a punctat Victor Ponta, potrivit sursei citate.

Acesta nu s-a referit doar la criza care afectează omul de rând, ci și instituțiile, dată fiind situația din țară, avertizând că „se vor inchide toate pentru ca nu vor avea bani de facturi, vom ajunge toți ca la Fritz, la Timișoara”. Una peste alta, Ponta arată că timpul trece și că este timpul ca cei din coaliția de guvernare să ia măsuri concrete.

Domnul Ciolacu are niște măsuri, sunt convins că au și liberalii, dar să le aplice mai repede, că suntem cu apa nu la gură, ci până peste creștet. (…) Eu am fost cam cel mai liberal premier social-democrat, dar în rest sunt măsuri temporare. Liberalii trebuie să accepte, chiar dacă nu e liberal, că trebuie să salvăm și oamenii și firmele.

Cealaltă problemă ține de domnul Iohannis, care nu merge să discute problema energiei. Rusia deocamdată își impune punctul de vedere, ceea ce înseamnă că noi o să plătim cel mai mare preț la gaze”, a arătat Ponta, care a dat exemplul Franței și al Germaniei în relația cu Rusia, opinând că „România e singura țară care nu are nicio negociere. Rusia nici nu are de ce să ne ocupe, că suntem cei mai buni clienți ai lor”.

Articolul precedentPremierul Ciucă a decis ca ANSVSA să fie condusă pentru următorii 5 ani de președintele Bociu și vicepreședintele Păle
Articolul următorUniunea Europeană și acordul global pentru prevenirea noilor pandemii