Numiri pe 5 ani în fruntea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), odată cu trei decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă.

Aseară, în Monitorul Oficial au apărut atât decizii legate de una dintre funcțiile de vicepreședinte, cât și de cea de președinte, care era deținută interimar de Alexandru Nicolae Bociu.

Bociu se înlocuiește pe sine însuși, dat fiind că din noiembrie, la doar 10 zile de când avansase vicepreședinte la ANSVSA, a fost numit interimar președinte al instituției, după eliberarea din funcție a lui Robert Viorel Chioveanu. Bociu exercita atribuțiile președintelui, „până la numirea conducătorului instituției, potrivit legii”, fiind totodată „avansat” atunci la rangul de secretar de stat.

Acum, „potrivit legii”, ca să își ia de o grijă, președintele interimar devine, pentru următorii 5 ani, președinte cu acte în regulă. A fost nevoie de doar două semnături de la Ciucă, una pe decizia privind eliberarea acestuia din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, iar cea de-a doua pe decizia de numire: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Alexandru Nicolae Bociu se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru o perioadă de 5 ani”.

Aceeași perioadă va sta liniștit pe funcție și noul vicepreședinte al ANSVSA, Dănuț Păle. Păle a fost deputat un singur mandat, între 2016 – 2020, ales pe listele PSD. În mandatul de deputat, Păle a fost chiar și vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, însă probabil intrase într-un con de umbră de doi ani încoace, așa că i s-a găsit un rost.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Dănuț Păle se numește în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru o perioadă de 5 ani”, se arată în decizia semnată de premier.

Potrivit organigramei, ANSVSA are în total trei vicepreședinți. În acest moment, Păle se alătură subsecretarilor de stat Csutak Nagy Laszlo și Mihai Ponea, oameni cu vechi state de plată. Csutak Nagy a fost numit prima oară vicepreședinte ANSVSA în 2006, funcție pe care a tot deținut-o în instituție. Acesta a fost chiar și președinte interimar când a fost cazul, iar postul nu era acoperit. Pe de cealaltă parte, cu mici sincope, și Ponea deține de ceva timp funcția de vicepreședinte, în care a fost numit prima oară în 2016.

Articolul precedentCiolacu nu crede că se pune problema schimbării ministrului Muncii
Articolul următorPonta, amintiri despre trecut: „Eu am fost cam cel mai liberal premier social democrat”