Milioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții

Au fost vizate și locații din Constanța

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casației și Justiției au efectuat, marți, 17 percheziții domiciliare, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal privind săvânșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public (MP), în urma perchezițiilor efectuate au fost identificate 506 de baxuri, conținând peste 5 milioane de țigarete în valoare de circa 3,3 milioane de lei, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor. De asemenea a fost ridicat numerar în cuantum de 17.000 de euro.

„Totodată au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Operațiuni Speciale a IGPR, precum și a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, urmând a fi luate măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat”, se arată în comunicatul MP.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice au percheziționat o serie de persoane, dar și societăți comerciale care, potrivit surselor din anchetă, ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, aproximativ 8.200.000 de țigarete.

În anul 2020, suspecții ar fi folosit ca punct de tranzit vamal Portul Constanța, obiectul de tranzit fiind reprezentat de 8.241.000 de țigarete, fără timbru fiscal, în regim de duty free, transportate într-un container care ar fi fost scăpat din atenția agenților vamali din Portul Constanța. Ulterior, țigaretele ar fi fost transportate într-un depozit din județul Ilfov.

Articolul precedentLudovic Orban asigură că PNL nu se dezice de ministrul Sănătății
Articolul următorMarcel Ciolacu îl acuză pe premierul Cîțu că „minte cu nerușinare”