Săptămâna viitoare parlamentarii vor dezbate și vota moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, însă liderul asigură că în coaliția aflată la guvernare nu sunt dubii asupra lui Vlad Voiculescu, astfel că funcția acestuia nu e în pericol. Deși Vlad Voiculescu a fost criticat în interiorul partidului și chiar premierul Florin Cîțu a avut câteva opinii diferite față de acesta, exprimate public, Ludovic Orban spune că parlamentarii liberali vor vota împotriva moțiunii simple prin care PSD cere demisia ministrului Sănătății.

Suntem într-o coaliție, există un principiu al solidarității în coaliție. Vom vota împotriva acestei moțiuni simple. Dacă avem puncte de vedere, chiar și critici de exprimat, o facem în discuțiile din interiorul coaliției și din interiorul Guvernului. Am spus că este necesară o anumită disciplină în acțiunea guvernamentală și în comunicarea publică și s-a văzut că de atunci, lucrurile s-au mai normalizat”, a declarat Orban, citat de Știri pe Surse.

PSD îl acuză pe Vlad Voiculescu de proastă gestionare a crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, în textul moțiunii arătându-se că „singura realizare a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății este că și-a schimbat poza de profil pe Facebook”.

Această moțiune simplă nu pune nici Sănătatea, nici Sistemul Sanitar în banca acuzaților. Această moțiune critică lipsa evidentă de performanță a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viața românilor. Această moțiune este depusă împotriva ministrului care NU a reușit să ia deciziile necesare, NU a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor – așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut – pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților”, este doar o parte din explicațiile social democraților în moțiunea intitulată „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”.

Articolul precedentRomânia are de astăzi 6 procurori delegați la Parchetul European
Articolul următorMilioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții