Foto: Hotnews
Foto: Hotnews

Fără discuții și fără dezbateri: ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că poate lua în calcul o discuție referitoare la taxa de poluare, dar refuză categoric să trateze subiectul taxei auto.

Ca răspuns la întrebările despre stadiul discuțiilor în privința unei posibile viitoare taxe auto, Tanczos Barna a declarat, potrivit Mediafax:

Nu vom lansa nicio dezbatere publică sau nicio discuție despre taxa auto. Putem vorbi despre o taxă de poluare, despre o formă de taxă care este aplicabilă în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, o formă prin care poluatorul plătește acolo unde există poluare”.

Aprilie, luna în care pot începe dezbaterile

De asemenea, ministrul Mediului a mai precizat că va lansa dezbaterea publică și discuțiile pentru a vedea în ce măsură România trebuie să se înroleze în rândul statelor europene care aplică diverse forme de taxare a poluării. Alternativa ar fi menținerea poziției în grupul celor trei – patru state membre ale Uniunii Europene care nu practică nicio formă de taxare a poluării aerului.

Tanczos Barna a mai adăugat că este vorba despre o dezbatere importantă și că este nevoie să se ia în calcul mărusile care pot fi impuse pentru reducerea poluării.

Trebuie să vedem cu ce măsuri putem să venim în vederea reducerii poluării, mai ales în marile centre urbane precum București, Timișoara, Iași, Cluj, unde constatăm aproape săptămânal că pe perioade scurte se depășește limita admisă de poluare”, a afirmat Tanczos.

Taxa de poluare nu este decisă de Ministerul Mediului

În ceea ce privește o opinie personală a ministrului Mediului referitoare la taxa de poluare, Tanczos a răspuns că ministerul nu poate decide aplicarea unei taxe, menționând că deciziile nu se iau în grabă, nu se iau fără o dezbatere publică și nici fără a analiza o situație juridică.

În același timp, Tanczos Barna  a făcut precizarea conform căreia nu dorește o repetare a istoriei și încearcă, pe cât posibil să evite procese pierdute la Curtea Europeană de Justiție.

Nu ministrul Mediului este cel care spune, de aceea vom avea dezbatere publică cu factorii decidenți”, a conclus Tanczos Barna.

Articolul precedentKelemen Hunor: ”Trebuie eliminate toate pensiile speciale!”
Articolul următorExecutor judecătoresc din Craiova, reținut de procurori pentru executarea silită ilegală cu repetiție a Complexului Energetic Oltenia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time