Constanța, cu vederea spre mare

Calea de acces spre plaja Modern se modernizează

Primăria Constanța a anunțat modernizarea căii de acces spre cea mai cunoscută plajă de pe litoralul românesc, Plaja Modern. Această acțiune va completa lucrările de modernizare a plajelor, prin înnisipare, ce va da litoralului 53 de hectare de plajă nouă.

După ani în care zona de acces către plaja Modern oferea o privește dezolantă, proiectul de consolidare și modernizare a treptelor degradate se materializează. Echipele administratorului drumului public intervin în aceste zile asupra scărilor din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân, după ce în cursul săptămânii trecute s-a acționat în zona de acces către plaja Modern, dinspre strada Ștefan cel Mare

au scris reprezenanții primăriei Constanța, pe o rețea de socializare

Printre lucrările asupra căii de acces se află decomaltarea șanțurilor, care vor pregăti terenul pentru montarea noilor rigole, de beton. Totodată a fost anunțată și înlăturarea bordurilor de beron de pe lateralele scărilor.

„Treptele urmează să fie stabilizate prin montarea de cofraje din metal. Se vor placa cu oțel contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Scările vor fi recondiționate prin turnarea unui nou strat de beton iar pentru separarea fluxurilor de trecători va fi amenajată un suport de sprijin. Modernizarea scărilor de acces către Plaja Modern va oferi atât constănțenilor, cât și turiștilor, oportunitatea petrecerii timpului liber într-un mod civilizat”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că litoralul românesc va avea la începutul acestei veri aproape 53 de hectare de plajă nouă, ca urmare a celei  mai mari operațiunii de înnisipare din ultima jumătate de secol. Acest proiect amplu, cu o valoare de peste 800 milioane de euro, este atât în beneficiul locuitorilor din zonă, cât și al operatorilor economici, de turism.

După finalizarea proiectului, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi mai protejaţi, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă. Mai mult, proiectul nostru va avea efecte pozitive majore și în domeniul socio-economic, iar operatorii din zona litorală vor putea să își dezvolte activitatea în cele mai bune condiții”, au transmis reprezentanții ANAR.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 5 și certificarea sistemului de management al calității
Articolul următorȘoferul vinovat pentru accidentul din localitatea Ovidiu a fost prins