Foto: Hotnews
Foto: Hotnews

În viziunea lui Ludovic Orban ar trebui eliminate unele pensii speciale, Dacian Cioloș ar opta pentru desființarea pensiilor care nu se justifică, în timp ce Kelemen Hunor îi corectează: ”Toate trebuie eliminate”.

În ciuda opiniilor colegilor din coaliție, în data de 1 februarie 2021, liderul UDMR susținea eliminarea tuturor pensiilor speciale, declarând că nu există variantă de mijloc.

De asemenea, întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, președintele UDMR s-a artătat ferm, arătând că nu există un acord în coaliţie pe această temă.

La începutul lunii februarie, politicianul susținea că fiecare cetățean este egal în fața legii, un acord în coaliție nu a intrat și nici nu intră în discuție referitor la subiect, menționând, în același timp, că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Kelemen Hunor rămâne categoric

Discuția referitoare la pensiile speciale continuă și în data de 10 februarie, iar vicepremierul Kelemen Hunor a subliniat că UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

Nu discriminează, insistă în deciziile luate și declară că nu există „în special pentru parlamentari” şi „în special pentru alţii”.

Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Deci, noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, au fost cuvintele lui Kelemen Hunor.

Fără discriminare: Toate pensiile speciale trebuie eliminate

În ceea ce privește pensiile speciale ale magistraților, în condiţiile în care există o decizie a Curţii Constituţionale pe această temă, liderul UDMR și-a menținut opinia, s-a arătat de neclintit, pledând pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.

Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizii ale CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc de noi înşine şi de banii publici”, a fost concluzia vicepremierului.

Articolul precedentȘoferul vinovat pentru accidentul din localitatea Ovidiu a fost prins
Articolul următorMinistrul Mediului exclude o dezbatere despre taxa auto
Jurnalist full-time / Pesimist part-time