Dacian Cioloș: „Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este o joacă”

Președintele USR transmite un mesaj dur coaliției de guvernare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș a precizat că PSD și PNL trebuie să „trateze implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR), ținând cont că este cel mai important lucru pe care ei îl fac pentru România.”

Mai mult, fostul premier e de părere că un eșec al Guvernului Ciucă poate duce țara noastră în zona eurosceptică și suveranistă.

„Un succes al absorbției și investițiilor chibzuite ale celor 30 de miliarde de euro poate tăia rapid entuziasmul celor care flutură bazaconii antieuropene în România. Însă un eșec al guvernului – sau încercarea de furt al banilor din proiecte din PNRR – poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă, deși vina va fi a unor partide naționale, nu a Uniunii Europene”, a menționat liderul USR.

Cioloș: „PNRR e un proiect al României – nu unul al guvernului actual PNL-PSD”

Totodată, președintele USR a anunțat că proiectul de monitorizare a PNRR reprezintă cel mai important proiect de țară din ultimii ani, menționând faptul că fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, împreună cu echipa sa, au identificat deja jaloanele pe care Executivul le-a bifat corect, dar au ridicat și „stegulețe roșii”.

Mai mult, demnitarul a reamintit faptul că miniștrii USR au lucrat mult la acest proiect, precizând că „va sta cu ochii” pe modul în care este implementat.

„Europarlamentarii și miniștrii USR au muncit asiduu la acest proiect, l-au negociat în Parlamentul European și cu Comisia Europeană și nu vom lăsa să-și bată joc de el partidele aflate acum la guvernare”, a mai spus Cioloș.

De asemenea, liderul USR i-a recomndat lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, să își pună miniștrii și secretarii de stat „la treabă în slujba românilor”, pentru ca România să atragă în continuare banii din PNRR.

„Mai ales acum, după ce primele 4 miliarde de euro au intrat în conturile României, poate înțeleg și ei să lase declarațiile electorale la o parte și să se apuce de reforme (chiar dacă nu le sunt pe plac). Și să ne ceară ajutorul dacă se împotmolesc. Le vom întinde oricând o mână să ajutăm România fără să comunicăm electoralist despre asta”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, susține că România va bifa absorbţia a 3,9 miliarde de euro din PNRR

Articolul precedentDezastru ecologic ireversibil: groapă de gunoi, construită în inima Bucovinei
Articolul următorValul 5 de pandemie: iresponsabilitate, conspirații și-o libertate prost înțeleasă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.