Gabriela Firea nu se limiteaza doar la declaratii belicoase in conflictul cu ministrul Mediului pe problema poluarii, ci a anuntat public ca mai are putin pana sa depuna o plangere palpabila impotriva acestuia. Primarul Capitalei a facut astazi o conferinta in care a punctat – si inca discuta – exact ce o nemultumeste.

Anterior insa, a facut o prezentare pe scurt:

Lupta politica a intrat intr-o noua etapa, odata cu inceputul lui 2020, un intens an electoral! Am pregatit plangere impotriva ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, care a indus panica in randul populatiei prin afirmatia ca in Bucuresti se respira ‘otrava’ si ca cetatenii Capitalei ar trebui sa poarte masca pentru a fi in siguranta!

Bucurestiul este pe locul 4 in topul poluarii in Romania, dupa Iasi, Brasov si Cluj. Nicio lupta politica nu poate justifica raspandirea de informatii false care duce, inevitabil, la manipularea populatiei.

Poluarea in Capitala nu a inceput in mandatul meu, in 2016, ci cu mult timp inainte, in 2008. O posibila sanctiune din partea Comisiei Europene va fi data pentru perioada 2010-2014, cand eu nu eram Primar General.

Pentru mine si echipa mea, problema poluarii a fost si este o prioritate clara, dovada fiind ca abia in timpul mandatului meu, IN PREMIERA, a fost aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA). Acesta stabileste o serie de masuri concrete asumate atat de autoritatea locala cat si de institutiile centrale ale statului cu atributii in domeniul protejarii mediului (ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor).

In plus, am initiat la Primaria Capitalei mai multe masuri pentru reducerea poluarii in Bucuresti.

Si pentru ca cifrele nu mint, cea mai buna dovada a rezultatelor obtinute in lupta anti poluare in timpul mandatului meu la Primaria Capitalei este chiar valoarea concentrației medii anuale permisă de Comisia Europeană, respectiv 40 micrograme/mc, care NU a mai fost depășită în perioada 2016-2019 la niciuna din stațiile de monitorizare din regiunea București – Ilfov”.

Ieri, Firea anunțase tot pe Facebook că îi face plângere lui Cristian Mihai Dide, de la o postare a acestuia. Dide scrisese simplu: „Care va mai mutati cateva ore cu noi in Voluntari? La poarta la Firea si Pandele” . Iar Firea, simtindu-se amenintata, a ripostat: „Am facut plangere pentru aceasta amenintare. Este un atentat la viata mea si a familiei mele. Invit autoritatile statului sa-si faca datoria legala si sa ia masuri. Nu cred ca intr-un stat de drept legea este facultativa pentru unii cetateni”.

Articolul precedentViorica Dăncilă nu rămâne indiferentă la discuțiile legate de vârsta de pensionare: „Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru”
Articolul următorPro România își asumă o poziție: „ProRomania va lupta în Parlament pentru drepturile copiilor!”