Deși dată un pic la o parte de pe scena politică după o bună perioadă de glorie și chiar o candidatură la prezidențiale, Viorica Dăncilă nu poate să rămână chiar într-un con de umbră. Din când în când mai postează păreri pe Facebook, dat fiind că acum nu mai este atât de mult în bătaia reflectoarelor, însă în continuare are lucruri de spus. Astăzi, despre creșterea vârstei de pensionare, în concordanță cu ultimele declarații ale ministrului Muncii și vicepremierului.

Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, atrage atenția Viorica Dăncilă din spatele calculatorului.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, față în față cu Caragiale. Parafrazează din autor pentru a pune la punct PNL: „Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”
Articolul următorGabriela Firea e decisa sa mearga in instanta cu ministrul Mediului. „Am pregatit plangere”