Președintele intermiar al social democraților nu scapă nicio ocazie să tragă de urechi Guvernul PNL. Pe tapet sunt nesfârșitele polemici legate de salarii, pensii, reduceri și măriri, iar Marcel Ciolacu este ferm convins că PNL nu vrea în realitate binele țării. Nu doar că este ferm convins, ci și parafrazează din clasici pentru a da greutate vorbelor sale.

Ion Luca Caragiale a scris cândva „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”, iar Ciolacu scrie astăzi altfel: „Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!

PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL și-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocațiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare. Deși a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluții.

PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operații. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, atrage atenția Ciolacu.

Articolul precedentGabriela Firea vrea capul ministrului Mediului, „Ministru-Otravă”. „Dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!”
Articolul următorViorica Dăncilă nu rămâne indiferentă la discuțiile legate de vârsta de pensionare: „Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru”