Gabriela Firea vrea capul ministrului Mediului, „Ministru-Otravă”. „Dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!”

Primarul general al Capitalei a avut ceva activitate de ieri pana azi, si a cautat probe care sa demonteze acuzatiile ministrului Costel Alexe, referitoare la poluarea din Bucuresti. Asa ca azi a publicat pe Facebook roadele muncii sale, adica o analiza a datelor publicate de Agentiile pentru Protectia Mediului din marile orase. Că este supărată pe ministrului Mediului nici nu incape indoiala. In graba de a-si dovedi nevinovatia, Firea a scris pe Facebook „incestitori”, in loc de „investitori”.

Iata proba adevarului care doare: ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea sa sperie si sa alunge din marile orase ale tarii? Pe cetateni, pe oficialii straini, pe turisti, pe incestitori? Penelistul specializat in tocat banii europeni in firme de apartament pentru protejarea a 3 serpi vrea sa determine relocarea tuturor afacerilor in Budapesta sau la Sofia? Vrea sa ramana cetatenii romani fara locuri de munca? Statul – si incompetentul Domn Catu -, fara taxele si impozitele incasate de la multinationale?

In serviciul cui este ministrul PNL al mediului cand minte ca in Bucuresti oamenii trebuie sa poarte masca de protectie si ca se respira otrava! Domnule minitru, dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!

In marile aglomerari urbane din tara exista poluare, sunt anumite ore si zile in care se depasesc valorile admise – e o realitate pentru care avem toti o raspundere, si guvernul, si autoritatile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panica in populatie, si a introduce acest subiect in batalia politica este foarte grav, nu doar imoral.

Aveti mai jos capturi de pe site-urile agentiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, la final de an. (Agentiile de mediu sunt in subordinea Ministerului Mediului. Nu a primariilor!) O palma pe obrazul gros al unui ministru incompetent!

PS : Daca Romania va plati sanctiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 – 2014. Soc total! Nu Firea era primar atunci! Iar in ultimii trei ani am luat masuri anti-poluare cat altii in 30.
I le voi dovedi maine si Domnului Ministru – Otrava, daca va binevoi sa vina la intalnirea solicitata
”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.