Foto: Pixabay.com

Un bărbat din județul Constanța a fost arestat în acestă săptămână pentru un jaf pe care l-a comis la o sală de jocuri, prada acestuia constând într-un telefon mobil și suma de 15 lei.

Tâlhăria a fost comisă marți în satul Lumina, tâlharul fiind depistat a doua zi, iar mai apoi reținut. Chiar dacă paguba nu a fost atât de consistentă pe cât se aștepta inculpatul, modul în care acesta a comis fapta l-a trimis pentru 30 de zile în spatele gratiilor.

Din ce au detaliat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, bărbatul venise pregătit să dea o spargere ca în filme. Astfel, acesta avea fața acoperită, pentru a nu fi recunoscut, iar pentru a fi sigur că nu pleacă cu mâna goală, a amenințat cu un cuțit casiera aflată singură în incinta sălii de jocuri.

La data de 06.11.2022, în jurul orei 03.10, o persoană ce avea fața acoperită cu un obiect confecţionat din material textil și capul acoperit de o glugă, ţinând în mână un cuţit, a pătruns în incinta sălii de jocuri de noroc M. G., din satul Lumina, judeţul Constanţa. În interiorul sălii se afla, singură, persoana vătămată P.A.I., casieră, căreia autorul i-a cerut banii şi i-a luat din mână telefonul mobil. Apoi, de pe un birou, autorul a luat un plic în care se afla suma de 15 lei, ce aparţinea persoanei vătămate M. G. SRL, după care a părăsit localul.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 07.12.2022 autorul a fost identificat în persoana inculpatului P.P.S., de la care a fost ridicat telefonul mobil sustras persoanei vătămate P.A.I.”, au detaliat procurorii.

În aceeași zi în care a fost prins, în urma primelor cercetări, procurorii au propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, acuzându-l pe inculpat de tâlhărie calificată, solicitare admisă:

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului P.P.-S., …, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 07.12.2022 şi până la data de 05.01.2023 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului P.P.-S..

Respinge cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul P.P.-S., ca nefondată”.

Articolul precedentMAE, avertisment: „Atitudinea nejustificată și inamicală a Austriei va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale”
Articolul următorUSR și Forța Dreptei, moțiune împotriva lui Bode, în contextul „dosarului Schengen”