Rareș Bogdan împarte ministerele între partide

Liberalul Rareș Bogdan pare să aibă temele făcute, atunci când vine vorba despre împărțirea ministerelor între viitoarea alianță de guvernare a PNL, USR PLUS și UDMR. De altfel, uniunea dintre cele trei formațiuni politice, în scopul creării unei majorități în Parlament, pare să fie inevitabilă, cu tot cu UDMR parte din echipă. Întrucât PMP nu a atins baremul de intrare în Parlament, singura opțiune a dreptei rămâne să recurgă la UDMR, de vreme ce PSD nu încape în conversație, părerea fiind susținută de ambele tabere, de altfel.

Calcule matematice și împărțirea ministerelor, conform spuselor lui Rareș Bogdan

„Practic e foarte complicat complicat pentru un premier dacă nu are o relaţie extrem de bună şi nu are încredere în ministrul Justiţiei, în ministrul Finanţelor, în ministrul Fondurilor Europene în perioada următoare. De asemenea, având în vedere că o bună parte din Planul de Rezilienţă şi din banii europeni pe infrastructură mare, cheia rămâne şi pe Ministerul Transporturilor. Foarte important rămâne şi Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării unde noi avem 1.300 de primari şi unde proiectele nu trebuie să fie făcute pentru anumiţi primari de la un partid, trebuie să fie făcute pentru administraţiile locale”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Digi24.

PNL – 10, 11 miniştri, USR PLUS – 5, 6 miniştri, UDMR 2 miniştri

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, a mai spus Rareș Bogdan.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu îl vrea pe Rafila la guvernare și nu se lasă până ce nu se respectă „votul românilor”
Articolul următorCioloș ar dori ca jurnaliștii să nu mai facă speculații privind formarea guvernului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.